Открийте нашите Колекции

Научете повече за нашите колекции

Стихът на живопистта, която практикуваме е сюреализъм, с привнесени битови, български народни елементи, тракийска духовност и символика, национални носии и родопски замисли, поетично сътворени.

ОБИЧ КЪМ БЪЛГАРИЯ

Всичко това се поражда в нас от обич към България, към всяко едно кътче – Родопите, Странджа, Рила планина. От там идват идеите, симптомите, сънищата и много други творчески видения. Мисълта на художника е една малка творческа целувка от Господ. Там се сливат, съчетават, уединяват мисълта, поезията, живопистта и всички творчески намерения.

Сюреализма е невидимото и видимото, съчетано и нагласено като манна небесна. То дава енергия и тласък за нови идеи, нови видения и един нов свят, много по насочен, много духовен и смислен. Всичко това провокира в човека замисъла за неговото творческо сътворение, за преминаване към по-високи честоти на вибрации и за един духовно извисен живот!

В нашите творби струи светлина, ярки багри, настроение и любов, всепоглъщаща и вечна, любов към българското, към красивото в живота, към ближния, към Бог!