Денислав Меразчиев

„Със изкуството си се опитвам да даря части красота, пречупена през призмата на душата ми, да се докосна до зрителите, като ги заредя със божествената искра, която се крие във всеки от нас…“

От малък следвам пътя на баща ми в изобразителното изкуство под вещото му ръководство или оставен, криволичещ да вземам правилните решения и щрихи. Самоук съм и все още учащ се по дългия и трънлив път на живопистта и изобразителното изкуство, за което живея в свой собствен магичен свят на духовност и божествена красота.

Постепенно се насочих към живопистта – царя на избразителното изкуство. Стихията ми са абстрактните нефигурални композиции, сюреалистичните детайли и фигуративни композиции и красивите пейзажи от България. Обичам тракийските и народните мотиви.

Картините ми се излагат в галерии в Плевен, Трявна, София, Априлци, Приморско, Велико Търново, в частни лица от Плевен, София, Германия, Словакия, Полша.

Роден съм на 2 юни 1984г. в град Плевен, местоживеене град Левски, син на художника Цоню Меразчиев. На 8 години печеля конкурса за детска рисунка за времето на БТВ. На 10-11 годишна възраст за първи път участвам в изложба на баща ми в град Левски със темперни бои и смесена техника. След детските години се озовавам в строителния техникум, където въпреки техническите знания продължавам да рисувам и печеля първа награда за рисунка на строителен техникум „Никола Фичев“ – град Плевен. Следването ми на инженерни науки в УАСГ град София за кратко прекъсва цикъла на колелото на времето, което отново……..след време ме понася във вихъра на моята душа, дух и сърце – изобразителното изкуство.

Дълго време и страст в мен намират графичните рисунки и гарфиката. Правя самостоятелна изложба графики и графични рисунки в град Левски през 2012г. Следва съвместна изложба със баща ми в град Левски през 2014г. Междувременно се случват няколко изложби в град Левски и град Павликени със участието на автори-художници и от двата града.